anagrama

Contacte:mail

AGENDA 21

L'Agenda 21 és el pla d'acció proposat per l'ONU per aconseguir entre tots un desenvolupament més sostenible en el segle XXI. El document va ser aprovat i signat per 173 governs en la Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament, celebrada a Rio de Janeiro el 1992, on es va fer una crida perquè siguin els governs locals els que posin en marxa els seus propis processos d'Agenda 21 Local.

Així, l'Ajuntament és el responsable d'apropar als ciutadans les polítiques medioambientals proposades a l'Agenda 21, i part de les seves propostes s'articulen des de les escoles que participen en el projecte

Els alumnes de l'Acadèmia fa tres cursos que hi participen, i al llarg d'aquest temps s'han realitzant activitats molt diverses, totes dirigides a desenvolupar una conciència medioambiental en els nostres infants:

RECICLATGE D'OLI

Des de gener de 2016, l'Acadèmia participa en la recollida d'oli. L'oli és un producte altament contaminant que no es degrada fàcilment al medi; quan aboquem l'oli pel desguàs de la cuina contaminem l'aigua que més tard arribarà a la mar.
Pensa que cada litre d'oli contamina 1.000 litres d'aigua. Mentre que l'oli reciclat es tansforma en biodièsel, un combustible que redueix les emissions de CO2.
A més l'empresa encarregada del seu tractament (Ecopassos) dóna feina a persones amb discapacitat i risc d'exclusió, amb el que el nostre gest suposa un doble benefici, ambiental i social.
Cada alumne ha rebut un pot de color verd que cal omplir amb oli de cuina que ja hem fet servir, i quan estigui ple l'ha de portar a l'escola on el guardarem en un calaix i li donarem un pot net i buit.

oli

FINS EL MES D'ABRIL HEM RECICLAT 300 LITRES D'OLI

APILO XII - APILA LES PILES

L'Acadèmia participa en la recollida de piles i bateries usades del barri. El reciclatge de piles és molt important degut al seu efecte negatiu sobre el medi ambient i sobre la salut dels éssers vius. Aqui teniu un video on ho explica

Ja hem recollit més de 200 kg de piles !!!!

CONCURSOS

El curs 11-12 es va participar al concurs que demanava idees per recuperar la vora del riu Llobregat

El curs 14-15 es va participar al concurs d'idees mediambientals escolars, aconseguint el 1r premi

Video premiat

TV-L'H

Diari L'H

CURS 15-16

Video: què fem per col·laborar amb el medi ambient ?

RECICLEM

L'Acadèmia impulsa el reciclatge des de la mateixa aula, on els alumnes tenen a la seva disposició llocs específics on es recull paper i plàstics; així com també es recicla part dels estrits d'escriptura, projecte patrocinat per una empresa que els fabrica

Mostrem com el material pot tenir d'altres usos abans de ser descartat, mireu quin naixement vam fer !!!

Visitem plantes de reciclatge...

Aprenem a fer paper reciclat !!!

L'HORT

Els nens de ciutat no sempre tenen oportunitat de veure com crèixem els vegetals presents al mercat, així que hem creat un raconet on tenen ocasió d'aprendre a fer-ho. Ah, i fins i tot fabriquem el nostre propi compost